Cookie Consent by Cookie Consent by TermsFeed

Adresa

Str. Principala, nr 86
Loc Borlești, Jud. Neamț

E-mail

primaria@borlesti.ro
Image

Anunt important

ANUNT IMPORTANT
PLAN PARCELAR ȘI TABEL PARCELAR ÎNTOCMIT PENTRU TEREN CU VEGETAȚIE FORESTIERĂ - SITUAT ÎN EXTRAVILAN, COMUNA BORLEȘTI, PUNCT ”PETREASA”, JUDEȚUL NEAMȚ, (O.S. TAZLĂU - U.P. II FRUMOASA - u.a. 162%)

Proces verbal afisare - vizualizeaza

Plan parcelar - vizualizeaza

Anexa3 plan parcelar - vizualizeaza
Image

Anunt important

ANUNT IMPORTANT
ÎN PERIOADA 26 AUGUST - 08 SEPTEMBRIE 2021 Primăria comunei Borlești va distribui beneficiarilor Programului Operațional de Ajutorare a Persoanelor Defavorizate (POAD) Pachetele cu Produse Alimentare.

Beneficiarii Programului sunt toți cei încadrați la ajutorul social, cei care beneficiază de alocații de susținere (complementară), persoanele cu handicap grav și accentuat.

Programul de distribuire va fi zilnic, între orele 08.00-12.00 la Căminul Cultural din Borlesti.

Vă mulțumim!
Image
Image
Image

Anunt important

ANUNT IMPORTANT
Catre toti locuitorii comunei Borlesti care sunt racordati la reteaua de alimentare cu apa, va punem in vedere urmatoarele aspecte privind intrarea in legalitate a bransarii efectuate de dumneavoastra, si ulterior stabilirea in consiliul local a unei taxe.

Am stabilit ca pana cel tarziu 15 noiembrie 2021 sa verificam si sa inregistram toate bransarile care respecta urmatoarele cerinte:

Conducta de bransare din reteaua pricipala pana la camin sa fie la o adancime de 1,2 m de la suprafata terenului.

Caminul sa fie amplasat LA LIMITA PROPRIETATII in exterior sau in interiorul curtii acolo unde latimea drumului nu permite acest lucru (cu alte cuvinte acestea trebuie facute imediat langa gard)

Dimensiunile caminului sa fie de cel putin 1 metru patrat la interior, si o adancime de 1,5 m.

Vor fi montati 2 robineti inainte de apometru si unul dupa inspre gospodarie.

Apometrul trebuie sa fie din clasa C, R160 DN 20. (nu putem preciza un producator anume pentru a nu se interpreta altfel, dar acestea se vor gasi la depozitele locale)
Pentru aceste lucrari contactati doar firme sau personane autorizate sau calificate pentru acest gen de lucrari.

In momentul bransarii sau montarii apometrului este obligatore prezenta unui delegat al primariei pentru incheierea unui proces verbal si notarea indexului apometrului.

Bransarea se face pe baza de cerere, conform prevederilor din Ord. nr. 88/2007 privind aprobarea Regulamentului cadru al serviciului de alimentare cu apa.

Persoanel care declara ca nu sunt bransate la sistemul de alimentare cu apa vor completa un formular pe propria raspundere cu asumarea prevederilor legale conform Art. 326 din Legea nr 286/2009 privind Codul Penal referitor la falsul in declaratii.

Va recomandam sa tineti cont de aceste conditii, si sa le indepliniti pana la data de 15.11.2021. Dupa preluarea retelei de apa de catre un operator autorizat costul bransarii va fi consistent mai mare decat bransarea in regie proprie, asadar aveti posibilitatea sa faceti o economie substantiala daca intrati in legalitate pana la preluarea retelei de apa de catre operator.

Primar,
George Mutu
Image

Anunt important

ANUNT DISTRIBUIRE PRODUSE DE IGIENA
În perioada 11-20 August 2021, se vor distribui către cetățeni PRODUSELE DE IGIENĂ prevăzute în cadrul Programului Operațional de Ajutorare a Persoanelor Defavorizate (POAD), la sediul Căminului Cultural din comuna Borlești.

PROGRAMUL DE DISTRIBUIRE este zilnic între orele 08.00-12.00.(luni - vineri)

Beneficiarii acestui program guvernamental sunt:
- persoanele încadrate cu Ajutor Social!
- persoanele cu alocație de susținere!
- persoanele cu handicap grav și accentuat!
Image

Anunt important

ANUNT DEMARARE PROCEDURI ACTUALIZARE PUG
R  O  M    N  I  A
JUDEŢUL  NEAMŢ
PRIMARIA   COMUNEI     BORLEŞTI

Nr  .7741 din   04. 08.2021

IN ATENTIA LOCUITORILOR COMUNEI BORLESTI, JUDETUL NEAMT

 

PRIMARIA COMUNEI BORLESTI JUDETUL NEAMT, ADUCE LA CUNOSTINTA LOCUITORILOR COMUNEI INTENTIA DE DEMARARE A PROCEDURILOR DE ACTUALIZARE A PLANULUI URBANISTIC GENERAL AL COMUNEI BORLESTI, DOCUMENTATIE URBANISTICA APROBATA IN ANUL 2011 , IN BAZA HOTARARII CONSILIULUI LOCAL NR. 26

 NECESITATEA ACTUALIZARII PLANULUI URBANISTIC GENERAL ESTE DETERMINATA DE:

  • EXPIRAREA TERMENULUI DE VALABILITATE AL ACESTUIA, IN DATA DE 06.2021
  • NECESITATEA REAMBULARII PLANURILOR CADASTRALE, URMARE A OPERATIUNILOR NOTARIALE EFECTUATE PE PERIOADA DERULARII ACTUALEI DOCUMENTATII DE URBANISM
  • STABILIREA UNOR NOI OBIECTIVE ALE VIITOAREI DOCUMENTATII DE URBANISM, IN CONFORMITATE CU PROGRAMULUI NATIONAL DE DEZVOLTARE LOCALA

 CA URMARE, VA FACEM CUNOSCUTE URMATOARELE :

  • SE POT DEPUNE COMENTARII, OBSERVATII SI PROPUNERI SAU POT FI TRANSMISE NEVOI, IN SCRIS, LA SEDIUL INSTITUTIEI NOASTRE, COMPARTIMENTUL DE URBANISM, SITUAT IN CADRUL PRIMARIEI COMUNEI BORLESTI, DE LUNI PANA JOI INTRE ORELE 8.00-15.00 SI VINERI INTRE ORELE 8.00-14.00, PRECUM SI PE ADRESELE DE MAIL ALE PERSOANELOR DE CONTACT.(primaria@borlesti.ro)
  • COMENTARIILE, OBSERVATIILE SI PROPUNERILE, PRECUM SI NEVOILE DVS., POT FI DEPUSE LA SEDIUL INSTITUTIEI NOASTRE PANA IN DATA DE  09.2021  ACESTEA URMAND A PRIMI RASPUNS LA ADRESELE PE CARE LE VETI INDICA IN SOLICITARILE DVS.
  • PERSOANE DE CONTACT :

    Responsabil urbanism

    Adresa  email   -  urbanism @borlesti.ro

 

 

        PRIMAR,
        George  MUTU
Image

Anunt important

BORLESTI RECICLEAZA!!!
În perioada 24-25 mai pe raza comunei Borlești va fi prezent un mijloc de transport autorizat care va colecționa orice tip de aparat electric vechi sau defect ( aparate casnice, mașini de spălat, frigidere etc.)

Pentru colectarea gratuita de la domiciliu/firma sunati la 0741.277.877, sau completati formularul de comanda online 24/7

www.e-deseu.ro

În perioada specificată și anume, 24-25 MAI se pot scoate în fața gospodăriilor astfel de aparate vechi și nefuncționale pentru ca acestea să poată fi colectate într-un mod mai rapid

Vă mulțumim!
Image

Anunt important

Vaccinare la poarta ta!
Primăria Comunei BORLEȘTI , în parteneriat cu DSP Neamț lansează Campania de Vaccinare în comuna ta! Inițiativa are ca scop sprijinirea persoanelor care doresc să se vaccineze.

Astfel, orice persoană, cu vârsta de peste 18 ani, poate să se programeze telefonic sau prin sms pentru a fi imunizată. În perioada imediat următoare, echipe medicale mobile vor veni la sediul primăriei BORLEȘTI pentru acțiunea de vaccinare.

Cum poți să te programezi?

On-line, printr-un e-mail trimis la: primaria@borlesti.ro

Telefonic sau printr-un sms trimis la numărul de telefon 0765 967 026 (Mioara SAVIN ).

Nu uita să îți specifici numele, vârsta, numărul de telefon.

Informații oficiale despre campania de vaccinare pot fi obținute de la asistentul medical comunitar al Comunei BORLEȘTI Mioara SAVIN.

Vă mulțumim!
Image

Anunt important

Începând de luni 12 Aprilie până pe data de 16 Aprilie , între orele 10-15 în comuna BORLEȘTI vor fi prezenți mai mulți reprezentanți E-ON România pentru a putea fi încheiate noile contracte pe piața liberă 2021.
Începând de luni 12 Aprilie până pe data de 16 Aprilie , între orele 10-15 în comuna BORLEȘTI vor fi prezenți mai mulți reprezentanți E-ON România pentru a putea fi încheiate noile contracte pe piața liberă 2021.

Toți consumatorii casnici sunt așteptați și se pot prezenta și persoane care au contracte la alți furnizori de energie electrică și doresc să se transfere la E-ON.
Documentele necesare :
- buletin de identitate
- o factură recentă de energie

Pentru o mai bună desfășurare a activității și eficientă locațiile au fost stabilite atit la SEDIUL PRIMĂRIEI BORLEȘTI cât și în RUSENI, la magazinul lui SANDU ARMANU.
RELAȚII suplimentare LA TELEFON 0742696421.

Vă mulțumim!
Image

Anunt important

Caravana pentru Diagnosticul Tuberculozei în BORLEȘTI
Direcția de Sănătate Publică Neamț, prin Compartimentul de Evaluare și Promovare a Sănătății, în parteneriat cu Centrul pentru Politici Sociale și Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” București derulează, începând cu data de 19 martie 2021, proiectul ”Organizarea de programe de depistare precoce (screening, diagnostic și tratament precoce al tuberculozei, inclusiv tuberculozei latente” (POCU/225/4/9/117426).

Caravana este un cabinet medical mobil dotat cu aparatură modernă de radiologie, instrumente de analiză și depistare precoce a microbului tuberculozei, iar asistența este asigurată de un echipaj format din trei profesioniști: un asistent medical de radiologie, un registrator medical și un responsabil logistică.

În activități vor fi implicați medicii de familie și asistenții medicali comunitari din localitățile selectate.

Rugăm locuitorii din Borlești să se prezinte la cabinetul medical mobil (caravană) pentru a efectua radiografia pulmonară în vederea depistări precoce a eventualelor leziuni tuberculoase.
Menționăm că activitatea de screening se va desfășura cu respectarea normelor legale în vigoare impuse de starea de alertă generate de pandemia Covid-19.
Perioada în care va fi prezentă caravana în comuna Borlești este 19-24 Martie și va fi prezentă în următoarele locații.
19 MARTIE – comuna Borlești în fața Căminului Cultural
22 MARTIE – comuna Borlești Căminul Cultural
23 MARTIE – sat RUSENI, în zona Dispensarului Medical
24 MARTIE – Mastacăn, în zona Parcului, vis-à-vis de Școală.
Capacitatea de examinare este de 60 de persoane pe zi, beneficiază fiecare locuitor cu vârsta de peste 18 ani.
Image

Anunt important

În atenția tuturor locuitorilor comunei Borlești!
În atenția tuturor locuitorilor comunei Borlești!

Conform Ordonanței de Urgență nr. 195/2005 privind Protecția Mediului, toți proprietarii și deținătorii de terenuri cu titluri sau fără titlu, au obligația de a NU ARDE MIRIȘTILE, STUFUL, TUFĂRIȘURILE ȘI VEGETAȚIA IERBOASĂ, fără acceptul autorității competente pentru protecția mediului și fără informarea în prealalbil a serviciilor publice comunitare pentru Situații de Urgență.

Conform Articolului 96, constituie contravenții și se sancționează cu amendă de la 6.500 lei (RON) la 7.000 lei (RON) pentru persoane fizice și de la 25.000 lei (RON) la 30.000 lei (RON) pentru persoane juridice.
Image

Anunturi si comunicate

Începând cu data de 8 Martie , Primăria comunei Borlești va distribui beneficiarilor Programului Operațional de Ajutorare a Persoanelor Defavorizate (POAD) Pachetele cu Produse Alimentare.
Începând cu data de 8 Martie , Primăria comunei Borlești va distribui beneficiarilor Programului Operațional de Ajutorare a Persoanelor Defavorizate (POAD) Pachetele cu Produse Alimentare.

Beneficiarii Programului sunt toți cei încadrați la ajutorul social, cei care beneficiază de alocații de susținere (complementară), persoanele cu handicap grav și accentuat.

Programul de distribuire va fi zilnic, între orele 09.00-12.00 la Căminul Cultural din Borlesti.
Image

Anunturi si comunicate

In perioada 2-20 februarie, Primăria comunei Borlești va distribui beneficiarilor Programului Operațional de Ajutorare a Persoanelor Defavorizate (POAD) pachetele cu produse de Igienă.
In perioada 2-20 februarie, Primăria comunei Borlești va distribui beneficiarilor Programului Operațional de Ajutorare a Persoanelor Defavorizate (POAD) pachetele cu Produse de Igienă.

Beneficiarii Programului sunt toți cei încadrați la ajutorul social, cei care beneficiază de alocații de susținere (complementară), persoanele cu handicap grav și accentuat.

Programul de distribuire va fi zilnic, între orele 8.00-13.00, la Căminul Cultural din Borlesti.
Image

Anunturi si comunicate

Primăria Borlești, caută personal medical pentru Centru de Vaccinare Covid 19, înființat la nivelul comunei la Grădinița nr. 3 Balanu.
Primăria Borlești, caută personal medical pentru Centru de Vaccinare Covid 19, înființat la nivelul comunei la Grădinița nr. 3 Balanu.
Comunei Borlești mai sunt arondate alte trei comune din jur Rediu, Cândești, Tazlau, programul de funcționare a centrului fiind zilnic, de luni până duminică, de la ora 8.00 la ora 20.00.
- Este necesară prezența unui MEDIC COORDONATOR, MEDICI cu drept de practică, ASISTENȚI MEDICALI și REGISTRATORI.
Toate aceste categorii vor fi plătite de la Bugetul de stat, după cum urmează :
-medici : 100 lei pe oră.
- asistenți medicali : 50 lei pe oră.
- registratori : 25 lei pe oră.
Pentru detalii și relații va așteptăm la sediul Primăriei sau la telefon 0742696421 sau 0767347680.
Image

Anunturi si comunicate

Elaborare plan urbanistic zonal pentru introducere teren in intravilan in vederea realizarii unei locuinte si racord utilitati - Extravilan Borlesti,com. Borlesti, str. Aleea Sondei, jud. Neamt, nr cadastral 54100 - memoriu
Image

Anunturi si comunicate - arhiva 2020

Moș Crăciun vine la tine!
Anul acesta, în condiții speciale, Moș Crăciun va veni la 750 de copii din comuna Borlesti, ajutat fiind de toți membrii Consiliului Local Borlești, de primarul George MUTU și Primăria Borlești.

Date fiind restricțiile impuse de pandemie precum și cele ce țin de distanțarea socială, MOȘ CRĂCIUN va veni mai aproape de fiecare copil, pe cât posibil și va înmâna personal un cadou, fiecărui în parte pentru a se putea bucura de Sărbătorile din acest an.

Pentru a putea fi eficient și ca fiecare copil sa se poată bucura de acest cadou, în colaborare cu reprezentanții școlilor din comună MOȘUL a stabilit următorul program de distribuire:


ȘCOALA BORLEȘTI/ȘCOALA MASTACĂN- JOI 17.12.2020
NECHIT(MAGAZIN STAN DIANA) – ORA 9.30
BORLEȘTI DE SUS –(MAGAZIN TIMOFTE ) – ORA 9.50
BORLEȘTI DE SUS (MAGAZIN POEȚELEA)– ORA 10.10
DEALU MARE(FAM ANĂSTOASEI) – ORA 10.30
PURICENI(MAGAZIN MARIN) – 11.00
ȘOVOAIA (ȘCOALA-ȘOVOAIA)– 11.30
MASTACĂN(MAGAZIN D RLEA )– 11.45
MASTACĂN ȘCOALĂ-12.00
MASTACĂN (MAGAZIN NANA OLTEANU)– 12.30
BORLEȘTI - ȘCOALĂ- 12.50
BORLEȘTI (MAGAZIN MOARA NOUĂ)- 13.30
BORLEȘTI DEALU CUCULUI (STAȚIE) – 14.00

SCOALA Ruseni - VINERI 18.12.2020
BALANU DEAL – ORA 10. 00
BALANU STANCIU – ORA 10,20
BALANU ULITA SCOALA – ORA 10,40
BALANU BISERICA PE VECHI – ORA 11.00
RUSENI POD TROITA – 11.20
PORTARESTI TROITA – 11.40
RUSENI SCOALA – 12.00
RUSENI STATIE DEALUL CUCULUI 12.20
RUSENI DEALUL CUCULUI (MAGAZIN AXINTE) – 12.40
RUSENI - SATUL NOU – BRAIS – 13.00
RUSENI – SATUL NOU – LABONTU- 13.10
RUSENI – SATUL NOU – CAMIN CULTURAL – 13.30
RUSENI – SATUL NOU – GRADINITA – 13,50
RUSENI – SATUL NOU - ULITA CRAIVAN – 14.10
RUSENI – SATUL NOU – ULITA BUDACA – 14.20

Elevii și părinții sunt rugati sa fie in punctele stabilite cu 10 minute inainte de ora stabilita.

Pentru unele lămuriri suplimentare rugam sa luați legătura cu cadrele didactice care răspund de școlarii și preșcolarii beneficiari.
Image

Anunturi si comunicate

Anunt privind AMNISTIA ACCESORII (dobânzi, penalități)
Conform OG nr.68/14.05.2020 persoanele fizice si juridice care au debite restante pina la data de 31.03.2020 pot beneficia de AMNISTIA ACCESORIILOR (dobânzi, penalități) in următoarele condiții:

- depun o cerere pina la data de 15.12.2020

- achita integral debitul până la 25.12.2020

Vă mulțumim