October 28, 2020, 4:56 am
Home Elevii de astazi, dascalii de maine

 

ELEVII DE ASTAZI, DASCALII DE MAINE

 

Cu mandrie si satisfactie astazi prezint campania de promovare a valorilor si educatiei din comuna noastra.

Consider ca ceea ce se intampla in comuna Borlesti,atat la nivel de performanta educationala cat si la nivel de implicare administrativa in sustinerea performantei elevilor, este un exemplu de bune practici la nivel national.

Suntem un exemplu.

Felicit conducerea scolii, D-nul Director Pătrunjel Ionel, Doamna Iliuta Melania si Simionica Cristina.

Din suflet felicit inimioarele noastre Anastasoaie Ana,Bursuc Vasilica si Danila Sonia.

Cele trei eleve au adus cu zambetul pe buze trei calificari la etapa nationala a Olimpiadei de Limba si Literatura Romana si a Olimpiadei de Limba Italiana.

Sunt primele eleve care vor primi un premiu in valoare de 3000 lei fiecare iar doamnele profesor care le-au indrumat cate 1500 lei fiecare.

TREBUIE SA INVESTIM IN TINERI,IN EDUCATIE SI IN VIITOR

 

Primar,

Puica Vasile

 

 

 

"La Școala Gimnazială nr. 1 din Borlești performanța e la ordinea zilei. Deși sunt mai rare cazurile de elevi olimpici din zonele rurale calificați la fazele naționale ale concursurilor, iată că la Borlești excepția întărește regula. Cadrele didactice implicate, managementul performant al școlii, sprijinul acordat de autoritățile locale și, desigur, munca nestăvilită a elevilor olimpici au adus anul acesta la Borlești 3 calificări la etapa națională a Olimpiadei de Limbă și Literatură Română și a Olimpiadei de Limbă Italiană.

Într-un cadru plin de emoții, dar și de bucurie datorită acestor calificări, am stat de vorbă cu cele 3 eleve olimpice: Anăstăsoaie Ana (Olimpiada de Limba și Literatura Română), Bursuc Vasilica (Olimpiada de Limba Italiană), Dănilă Sonia (Olimpiada de Limba Italiană), cu doamnele profesor de limba română, Iliuță Melania, și de limba italiană, Simionică Cristina, cu domnul director al școlii, Pătrunjel Ionel, precum și cu domnul primar Vali Puică, ce le-a pregătit, împreună cu membrii Consiliului Local, o supriză de proporții celor prezenți.

„La Școala Gimnazială Borlești este o tradiția de a participa cu elevi la fazele naționale ale olimpiadelor școlare. În anii trecuți am avut elevi calificați la etapele naționale ale Olimpiadelor de Franceză și Istorie.”, a declarat domnul director Pătrunjel Ionel.

Domnul primar Vali Puică, încântat de faptul că membrii Consiliului Local Borlești au fost de acord cu propunerea sa, a anunțat, cu modestia caracteristică, faptul că cele 3 eleve calificate la olimpiadele naționale vor primi un premiu în valoare de 3000 de lei fiecare, iar doamnele profesor care le-au îndrumat câte 1500 lei fiecare.

O astfel de campanie de promovare a valorilor și educației este mai rar întâlnită în România, la fel cum este și valoarea premiilor oferite de către primărie acestor elevi și cadre didactice. Considerăm că ceea ce se întâmplă în comuna Borlești, atât la nivel de performanță educațională, cât și la nivel de implicare administrativă în susținerea performanței elevilor este un exemplu de bune practici la nivel național. Fiecare primar, fie că vorbim de zone rurale, fie că vorbim de zone urbane, ar trebui să ia aminte și să ia ca punct de reper investiția în tineri, investiția în educație și în viitor.

Felicităm conducerea școlii, cadrele didactice, elevii și conducerea primăriei pentru inițiative și performanțe!"


Articol preluat din ziarpiatraneamt.ro de la adresa http://www.ziarpiatraneamt.ro/borlesti-neamt-3000-de-lei-pentru-fiecare-elev-olimpic-1500-de-lei-pentru-fiecare-profesor-indrumator

 

Proiect SIPOCA35

Banner

VIZITATORI PE SITE

We have 6 guests online