Cookie Consent by Cookie Consent by TermsFeed

Adresa

Str. Principala, nr 86
Loc Borlești, Jud. Neamț

E-mail

primaria@borlesti.ro
Image

Localizare

CARACTERISTICILE UNITĂŢII ADMINISTRATIV - TERITORIALE

Administrativ-teritorial comuna Borleşti aparţine judeţului Neamţ (satul de reşedinţă Borleşti aflându-se la o distanţă de aproximativ 20 km faţă de municipiul Piatra Neamt) şi are în compunere următoarele sate: Borleşti, Mastacan, Nechit, Ruseni, Şovoaia .

LOCALIZARE:

  • latitudine 46,44' N   ;
  • longitudine 26 28'E
  • altitudine: 207m.d.m.

CĂI DE ACCES:

Comuna Borleşti este străbătută pe direcţia NE-SV de şoseaua judeţeană 156 A Roznov-Tazlău-Moineşti care face legătura spre E cu şoseaua naţională E15 Bacău-Piatra Neamţ.  Şoseaua judeţeană străbate satul Ruseni pe malul drept al râului Bistriţa, pe aproximativ 3 km până la valea pârâului Nechit. Aici se produce o bifurcaţie, o ramură îndreptându-se spre comuna Rediu prin partea nouă a satului Ruseni, iar cealaltă continuându-şi traseul prin satul Borleşti, pe malul stâng al pârâului Nechit pe o distanţă de 4,5 km, când se produce o nouă bifurcare. Un drum  se orientează spre satul Nechit pe direcţia vest, aproximativ 10 km, în timp ce drumul judeţean îşi continuă traseul pe dreapta Nechitului, escaladează dealul Fluturelui trecând în comuna Tazlău spre sud.

 Dintre drumurile comunale, menţionăm: drumul care face legătura între satele Borleşti şi Mastacăn (drum comunal 129) apoi mai departe cu satul Şovoaia, drumuri care derivă din şoseaua principală în fiecare sat.

SUPRAFATA COMUNEI

Suprafata totala a comunei este de  10400 ha din care:

  • teren impadurit  3200 ha

POPULATIE

Comuna Borleşti are un numar de :

  • 9653 locuitori
  • 3284 gospodarii
  • 3043 locuinte